حسن روحانی در جلسه رای اعتماد کابینه دوازدهم در مجلس:
جلسه علنی (یک‌شنبه 29 مرداد) مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.
کد خبر: ۴۸۱۰۶۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲ 20 August 2017
به گزارش «تابناک یزد»؛ جلسه علنی نوبت صبح مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در حال برگزاری است.

جلسه علنی (یک‌شنبه 29 مرداد) مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.

مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور و نفت وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو  و ورزش شدند.

نمایندگان مجلس امروز نظر خود را در مورد وزرای دولت بعد از سخنرانی رییس جمهور اعلام می‌کنند.

*خبرهای جدید

 حسن روحانی:

- تقریبا 12 سال از چشم‌انداز گذشته است. ما باید گام‌های بلندی برداریم. دوران جهش است. قبلا در قفل‌شده تحریم جلویمان بود. حالا که باز شده است. برخی می‌خواهند همان جای اول بایستند. باید از جایی که محترمانه ایستادید تکان بخورید.

-در طول 5 سال قبل از دولت یازدهم آمار اشتغال خالص صفر بود و همه بار به دوش دولت یازدهم افتاد. این که در یک سال بیش از 600 هزار نفر اشتغال خالص داشته باشیم کار کمی نیست ولی با توجه به نیاز کشور و برنامه ششم عقبیم.

-شاید اولویت ما سرعت در کار باشد. برای اولین بار بود که رهبر انقلاب در سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز عید فطر امسال تاکید کردند هر چه سریع‌تر دولت تشکیل شود. قبل از آنکه بیاییم برای نماز، خدمت آقا بودیم فرمودند کی دولت را تشکیل می‌دهید؟ گفتم خیلی مانده تا تحلیف. تاکید کردند که دولت زودتر تشکیل شود. چرا؟ برای اینکه ما وظایف بسیار سنگینی پیش رو داریم و باید کشور را متحول کنیم.

-نمی‌توان گفت به این وزیر رای ندهیم که وزیر قوی‌تری بیاید. ممکن است اما مصالح و مفاسدش را باید در نظر گرفت.

- امید ما این است هر چه سریع‌تر دولت کارش را شروع کند.

- گرچه از برخی جاها در قانون اساسی اینطور برمی‌آید که یک‌جا به وزرا رای داده شود ولی آیین‌نامه رای به تک‌تک وزرا را پیش‌بینی کرده است.

- هیچگاه بر مبنای رفاقت و سابقه رفتارمان با یکدیگر یا اینکه از چه جناحی و حزبی است تصمیم نگرفته‌ایم. دولتی هستیم که به اصلاح و اعتدال پایبند است.

- خدا را گواه می‌گیرم اگر فردی توانمندتر و صالح‌تر پیدا می‌کردم تردید به خودم راه نمی‌دادم.

- هیچ‌کدام ما بی‌نقص نیستیم اما همه تلاشم را به کار گرفتم، با همه کسانی که لازم می‌دیدم مشورت کردم، حرف بسیاری را گوش کردم، با فراکسیون‌های سه‌گانه مجلس هم نشست داشتیم، همه را در کنار هم قرار دادیم، بهترین‌هایی که توانستیم انتخاب کنیم همین‌ها بودند.

- ان‌شاءالله به 17 وزیر رای قاطع خواهید داد تا ما کارمان را زودتر شروع کنیم.

-ما باید نقد نمایندگان را مورد توجه قرار دهیم و اگر برنامه‌مان نقص دارد، تصحیح کنیم.

-در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری خوشبختانه صداوسیما هر روز تبلیغش این بود که رای به فرد نمی‌دهید، به برنامه رای می‌دهید

- خواهش می‌کنم از مجلس عزیز همانطور که وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام می‌دهند، وزاری خودشان را هم که به آنها رای اعتماد می‌دهند تشویق و کمک کنند. نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی شما هستند که مادی آن قوانین است و معنوی آن روحیه‌ای است که به آنها می‌دهید.

- به نظر من آنها که مخالف بودند یا موافق، نقدهایی را بیان کردند و اشکالات و پیشنهاداتی را بیان کردند به ما و وزرا کمک کردند.

- 40 هزار میلیارد تومان در سال گذشته برای صندوق‌های بازنشستگی دادیم در حالیکه خود صندوق باید متکفل می‌بود.

-صندوق‌های ما هم علاوه بر خزانه خالی بود. هیچ صندوقی امروز قادر نیستند به تعهدات خود عمل کنند. بالای 40 هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی می‌دهیم. 60 هزار میلیارد تومان هم سهم صندوق توسعه است.

-این 140 هزار میلیارد تومان و نصف درآمد است. اگر بدهکاری به دولت به بخش‌های مختلف را حساب کنیم چیزی باقی نمی‌ماند.

- همه بودجه ما حدود 300 هزار میلیارد تومان است، هر چند در بودجه رقم بیشتری پیش‌بینی شده است.

- در این شرایط سخت، دولت و مجلس تصمیم گرفتند به مردم خدمت کنند. گاه باید به منطقه و جهان هم کمک کرد. این توفیق بزرگی است. اینکه رای اعتماد می‌دهید یعنی ما با هم کاری را شروع کرده‌ایم.

-دولت و مجلس هر دو بار سنگین انجام مطالبات ملی این مردم رشید را بر دوش داریم

- راه صاف و ساده‌ای پیش روی ما نیست. برای دنیا هم مسیر حکمرانی ساده و هموار نیست تا چه رسد به ما در این منطقه پرآشوب و مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده است.

10:23-پایان بررسی برنامه ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی و دفاع وزرا در صحن علنی مجلس. روحانی برای دفاع آخر از کابینه‌اش پشت تریبون قرار گرفت

10:06- حسن روحانی برای دفاع از وزرای پیشنهادی وارد مجلس شد.

10:00- سلطانی‌فر به عنوان آخرین وزیر برای دفاع از برنامه‌های خود پشت تریبون قرار گرفت. لاریجانی خطاب به او گفت به چهره‌تان می‌آید که می‌خواهید ده دقیقه صحبت کنید.

-یکی از مهمترین رویکردهای اینجانب در دوره جدید جوانگرایی و کاهش سن مدیریت در این وزارتخانه است.

-مصمم هستیم با همت مضاعف و با حمایت از سازمان‌های مردم نهاد تعداد آنها را زا 2 هزار به 5 هزار برسانیم.

-کسب میزبانی 75 مسابقه جهانی که در دوران پسا برجام محقق گردید

-امیدواریم با رعایت ملاحظات شرعی بتوانیم زمینه حضور بانوان و خانواده‌ها را در سایر عرصه‌های ورزشی مهیا کنیم

-برنامه ریزی گسترده برای حضور مقتدرانه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2018 روسیه از برنامه‌های ما بوده است.

-از پس از انقلاب وظایف مختلفی داشته و در دوران وزارتم در دولت یازدهم سعی کردم رایزنی با نخبگان فرهنگی و ورزشی را در صدر برنامه های خود قرار داده و ظرفیت بی پایان جوانان را در عرصه ورزش شناسایی کنم. ورزش را زبان گویای ملت و ورزشکاران را سفیر این مهم می دانم.

-شرط موفق برنامه ریزی جوانان این است که مسئله جوان مهم تلقی شود و ورزش به عنوان مصداقی برای این موضوع است. گفتمان ملی باید در مورد سرمایه اجتماعی جوانان و تقویت اثربخش آن با نهادهای رسمی قرار گیرد. ناهمگونی در فهم موضوع جوانان و مشکلات ازدواج و اشتغال آنان برطرف شود. امروز نظر مجلس بر تداوم روند ساختار فعلی این وزارتخانه است. اما اگر نظرتان بر تفکیک وزارت ورزش و جوانان باشد، ما تمکین میکنیم و همه چیز را در اختیار سازمان جوانان قرار میدهیم.


9:55- قربانی به عنوان آخرین موافق پشت تریبون در جلسات بررسی صلاحیت وزرای روحانی قرار گرفت.

-متاسفانه نگاه به این وزارتخانه فقط ورزشی است در حالیکه باید به عنوان یک نهاد فرهنگی و متولی امور و ساماندهی جوانان به آن نگاه کرد.

-چه کسی باید چنین وزارتخانه‌ای را مدیریت کند؟ آقای سلطانی فر در مدت کمتر از 9 ماه ارتباط خوبی با نمایندگان داشت و از جمله وزاری میدانی این دوره بود. توانست آرامش را به حوزه ورزش بازگرداند ورزشی که نگاه به آن سیاسی بود.

-توجه به بانوان یعنی ایجاد یک معاونت در وزاتخانه در این 9 ماه در برنامه‌های ایشان بود. برنامه‌هایی که ارائه دادند منطبق بر سند چشم‌انداز، برنامه ششم و سیاست‌های کلی است.

-مناسب سازی خدمات با وضعیت جانبازان از جمله برنامه‌های ایشان است. در حوزه جوانان ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج ازدواج آسان و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی هم از برنامه‌های ایشان است.

9:43- محمد قمی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی پشت تریبون قرار گرفت.

9:38- قرجه طیار به عنوان موافق وزیر پشت تریبون قرار گرفت. از او از زمان باقی مانده برومندی استفاده می‌کند.

-ایشان از ابتدای انقلاب تاکنون در مسیر سیر مستقیم انقلاب بوده و ذره‌ای  از این مسیر فاصله نگرفته.

-ایشان شخصی با ظرفیت فوق‌العاده بالای تعاملی و عدالت گریست. نگاه ویژه ایشان به ورزش استان‌ها بخصوص استان‌های محروم و مرز بوده است.

-در همین مدت کوتاه دوره حضور ایشان شاهد حاکمیت روح آرامش بخشی بر ورزش کشور بودیم. در سایه همین آرامش تیم ملی ایران توانست برای اولین بار قبل از پایان رقابت‌های مقدماتی به جام جهانی صعود کند.

9:30- برومندی به عنوان نماینده موافق پشت تریبون قرار گرفت.

-سلطانی فر، فردی با هوش، با برنامه و خوش اخلاق است. تعامل خوبی هم با مجلس دارد. او 20 سال در سمت‌های مختلف و استان های مختلف خدمت کرده است. در همین وزارت خانه وقتی هنوز به صورت تربیت بدنی اداره می شد معاون بوده اند. ایجاد زیرساخت های خوب و گردشگری در دوران مدیریتی ایشان بود. همینکه مخالف ندارند نشان از مدیریت قوی ایشان است.

-در دوران وزارت قبلی خود در حوزه ورزش توازن اجرا کردند و در برنامه ششم توسعه که سند بالادستی است کمک کردند و تصمیمات موثری در حوزه ورزش گرفته شد. وضعیت نابسامان فدراسیون ها را سامان دادند. مطالبات ورزشکاران را پرداخت کردند. توجه به پیشکسوتان و توجه به ورزش زنان با حفظ شئون اسلامی، توجه به ثمن‌ها، اتمام پروژه های نیمه تمام از تهم اقدامات ایشان بوده است. برنامه های ایشان در راستای پاسخ به نیازها و حل مشکلات جوانان تنظیم شده است.

9:30- سلطانی فر بنا بر اعلام لاریجانی مخالفی ندارد.

9:29- بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش در دستور کار مجلس قرار گرفت.

9:22- نمایندگان در حال دادن تذکر هستند.

8:51- حبیب‌الله بی‌طرف وزیر پیشنهادی نیرو در حال دفاع از برنامه‌های خود است.

-نظام متعهد به مردم است به مردم خدمت کرده. اینها را نباید نادیده گرفت.

-نماینده مخالفی گفت برای وزیر شدن به گفتار خلاف قانون متوسل می‌شوم: آنهایی که مرا می‌شناسند می‌دانند برای هیچ پست و مقامی متوسل به خلاف قانوند نشدم. برای آخرت خودم ارزش بالایی قائلم. هرگز خلاف قانون نکرده‌ام و نخواهم کرد.

-نماینده مخالف دیگری درباره شرکت‌هایی گفتند که بنده در آنها مسئولیت دارم. خب قبل از اینکه بنده مسئولیتی داشته باشم بالاخره باید جایی ایفای نقش بکنم. الان فقط عضو هیات مدیره مولد نیروی جهرم هستم و در صورتیکه امروز رای اعتماد بیاورم از آن سمت استعفا خواهم داد.

-همه به خوبی واقف هستیم که امروزه مسئله آب یک دغدغه جدی در آستانه بحران است. منابع آب تجدید پذیر کشور از 120 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده به این ترتیب بخش‌هایی از سرزمین ایران وارد شرایط آبی شده‌اند.

- 62 درصد از مساحت کل کشور از مرز تنش آبی عبور کرده و 54 درصد متاسفانه وارد شرایط تنش آبی شده است.

-رودخانه‌ها و قنوات و چاه‌ها و تالاب‌ها خشکیده، دشت‌ها نشست زمین داشته و فرو چاله‌ها بروز کرده‌اند. اما متاسفانه مصرف بی‌رویه آب همچنان ادامه دارد.

-100 میلیارد متر مکعب مصرف آب روزانه داریم که  درصد از 40 درصد از منابع سطحی تامین می‌شود و 60 درصد از منابع زیرزمینی. منابع زیر زمینی که تامین کننده بخش عمده آب کشور هستند، دچار مشکلات عدیده شده‌است.

-اگر چه در سال‌های قبل با سرمایه گذاری دولت کارهای قابل توجهی صورت گرفته و آب رسانی شده است باید بگوییم ما امروز در آستانه بحران قرار داریم و باید عاقلانه اندیشه کنیم و مجدانه تلاش کنیم. باید بتوانیم کشور را از این مرحله عبور بدهیم.

-راهکار اساسی برای خروج از بحران چیست؟ راهکار اساسی بهبود و اصلاح و ارتقای مدیریت در بخش آب کشور است. در سال‌های گذشته سیاست مدیریتی وزارت نیرو مهار حداکثری از روانآب‌های کشور بود. سال 89 به این نتیجه رسیدیم مدیریت یکجانبه و تامین پاسخگو نیست.


-ایران کشوری است که با توجه به شرایط اقلیمی، کمبود و پراکندگی بارش، توزیع نامتوازن بارش در پهنه سرزمین شرایط خاصی دارد. این فعالیت آغاز شده و امروز شاهد وجود 169 سد مخزنی بزرگ، 200 متوسط و 220 سد مخزنی کوچک هستیم.

-این 600 سد نعمتی برای تامین آب شرب و جزو افتخارات ماست. صنعتگران ما زحمات زیادی کشیدند. هرکار خوبی نقاط ضعفی هم دارد. باید به خاطر مشکلات جزیی برای 10 سد، عملکرد خوب این 600 سد را نادیده بگریم؟ ما در ایران یک مورد هم خسارت جهت شکستن سد سکسته نداشته ایم. اما در آمریکا، برزیل ، هند و .. این اتفاق افتاده است.

-برخی در مورد سد سیوند گفته اند که آثار باستانی را تخریب کند. اما تراز سد سیوند تا آثار باستانی پاسارگاد 35 متر فاصله دارد. با تلاش 15 گروه کاوشگری مسائل شناسایی شده است. سد 15 خرداد اقدام بزرگ ایران برای تامین آب شهر قم است. مشکلاتی هم دارد اما این سد کار میکند و قابل بهره برداری است. یا به کمک زرینه رود  آب تبریز، آذرشهر سقز و میاندوآب تامین میشود. ملت ایران باید به خود ببالد که چنین مهندسان و مدیرانی دارند.

-همانگونه که در برنامه هایم گفته‌ام، تعهد نسبت به مطالبات مردم، به کارگیری استعداد خود در مسئولیت، رعایت اخلاق حرفه ای و تعهدات دینی و تقدم منافع ملی بر منافع بخشی، گروهی رعایت حقوق شهروندی، صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نماینگان مجلس، داشتن روحیه انقلابی همراه با انتقاد پذیری، پاسخگو کردن واحدهای زیر مجمعه به مردم، تلاش برای شفافیت و مقابله با فساد اداری، رعایت شایسته سالاری در انتخاب مدیریت ها همیشه در اولویت کارهای من است. برای انتخاب یک مدیر من همیشه به سه "ب" توجه داشته‌ام: بداند، بخواهد، بتواند.

-من پاسخگوی دوره مدیریتی خود هستم و عملکرد دوره گذشته در حیطه وظایف من نیست. مشارکت در تامین آب و برق را علاوه بر خدمت بی منت جزو ذخایر اخروی خود می دانم.

8:42- امیری به عنوان نماینده موافق پشت تریبون قرار گرفت. او از زمان باقی مانده علیجانی استفاده می‌کند.

-ایشان فردی اجرایی و انقلابی و متخصص است. با رانت بالا نیامده است. در مورد عملکردشان بر اساس آمار از وزرای موفق نیرو در بعد از انقلاب بوده است.

-در زمان بیطرف ارتباط برون مرزی کشور تکمیل شود. تعادل تولید و مصرف برق بوجود آمد. خاموشی‌های خسته کننده زمان ایشان قطع شد. از بخش خصوصی برق خریده شد.

-امروز کشور هم کابل ساز شده و هم صادر می‌کند. در بازدید مقام معظم رهبری از مپنا تاکید کردند که ما ششمین توربین ساز دنیا شده‌ایم.

-بنده که 5 دوره پیوسته در مجلس هستم یادم هست نمایندگان برای گرفتن بودجه چه تلاشی می‌کردند. لذا نباید تغییرات آب و هوایی و مشکلات همسایه‌ها را در این باره به گردن آقای بیطرف انداخت.

-آب خیلی زودتر از آنچه که فکر می کردیم مشکل ساز شد و دیر بجنبیم امنیتی می‌شود.

8:34- علیجانی به عنوان نماینده موافق پشت تریبون قرار گرفت.

-گاه به آب نباید سیاسی، قومی و استانی باشد بلکه باید با نگاه ملی به این مسئله نگاه کنیم

- در کشور بحران آب داریم اما بحران بزرگتر، بحران مدیریت آب است

- بی طرف می تواند بحران آب را به خوبی مدیریت کند، در زمان هشت سال مسئولیت وی در وزارت نیرو، زیرساخت های خوبی در این زمینه ساخته شد

- بی طرف از چالش های وزارت نیرو مطلع است و برای آنها برنامه دارد

- در سراسر کشور با وجود بیابان های وسیع، استفاده از انرژی های خورشیدی می تواند بسیار کارآمد باشد

- برنامه های ارائه شده بی طرف نشان دهنده تسلط او بر اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه است

- در برنامه های او موردی مبنی بر مغایرت با اسناد بالادستی یافت نشد.

8:26- قوامی به عنوان مخالف بعدی پشت تریبون قرار گرفت.

هادی قوامی مخالف بیطرف( نیرو):

قبل از انقلاب آمریکایی ها برای ساخت سد گتوند تحقیق کرده بودند اما در دوران وزارت شما، محل ساخت این سد 14 کیلومتر تغییر کرد، بر چه مبنایی این کار انجام شد؟ نتیجه ساخت این سد تبدیل آب شیرین به آب شور بود.

-مخالفت من با بی‌طرف به دلیل مسئله آب است. شما در دولت اصلاحات هشت سال وزیر نیرو بودید. ما، دولت اصلاحات را به دلیل شاخص های اقتصادی با ثبات ترین دولت بعد از انقلاب میدانیم. اما در همین مدت شما دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شدید شما باید از سیاستهای دیپلماسی استفاده می کردید و وقتی که سدهای ترکیه ایجاد شد مخالفت می کردید، سدهایی که موجب ریزگردها و خشک شدن دجله و فرات شده است.

-گفته می شود که ما به اندازه 9 میلیارد آب های سطحی را مهار کردیم. الان حجم آب جمع شده کجاست؟ سد گتوند که آمریکایی ها ایجاد کرده بودند، اما کارشناسان شما آن را جا به جا کردید و بعد آب لین سد از آب دریا هم شورتر است. شما صادقانه بگویید که مقصر بودیید. در نقاط مختلف ایران هم سدهایی ایجاد شده که بی فایده بوده اند. 

-در چهار سال پیش رو چه کاری میخواهید بکنید که مشکلات ساختاری از بین رود؟ تلنولوژی قنات و این میراث بیش از 2500 ساله باید حفظ شود. چاه عمیق ها امروز مشکلات زیادی ایجاد کرده اند. امروز بین استانها تنش ایجاد شده که باید حل شود.

8:19- بعد از قرائت دستور کار مجلس و قرآن، موسوی بیوگی به عنوان مخالف وزیر نیرو پشت تریبون قرار گرفت.

-به دلیل اتخاذ سیاست های غلط در زمینه آب در دولت های نهم و دهم، این موضوع به یک تنش سیاسی و امنیتی تبدیل شد و به دولت یازدهم هم ادامه پیدا کرد، اگر سدی در این دوران ساخته شده برای حل آن باید راهی اندیشیده شود

-آنچه در برنامه بی طرف دیدم، راهی برای حل مشکلات آب و برق کشور دیده نشده است

-آقای بیطرف! 80 درصد سطح آب‌های زیر زمینی یزد مورد استفاده قرار گرفته است، در این شرایط برای تامین حق‌آبه زیست محیطی چه برنامه‌ای دارید؟

-صادقانه بگویید در موضوع مهم سد گتوند چه می خواهید بکنید و باید برنامه دقیق را مطرح کنید. سدهایی که در دوران قبلی وزارت شما احداث شده همه با مشکل مواجه است. حتما مسائلی را بین استان ها این نوع سد ها و سیاست هایی که شما دارید ایجاد می کند

-بعد از این عملکرد در چهارسال پیش رو چه کار مهمی باید انجام دهید که مشکل آب حل شود. ما نتوانستیم قنات ها را حفظ کنیم همه از بین رفته.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار