وی ادامه داد: اختصاص 1400 هکتار زمین به فضای سبز تهران امکان توسعه ورزش همگانی و غنیسازی اوقات فراغت را برای شهروندان بیش از پیش مهیا میکند تا تأثیر مستقیمی بر ارتقای سلامت آن داشته باشد و مکانی برای ورزشهای همگانی و پویایی شهروندان در بوستان یاس تهران اختصاص یابد.
آباد افزود: متأسفانه الگوی فضایی نامناسب و محدودیتهایی که سبک زندگی شهرنشینی در مردم تحمیل کرده و شهروندان را از حق داشتن محیط زیست سالم شهری محروم کرده است شاهد شیوع بیماریهای ناشی از کمتحرکی و تغذیه هستیم بنابراین تحرک کمتر آنها در فضاهای باز و کمبود ویتامین D به عنوان عامل تعیین کننده جذب کلسیم و ویتامینهای مختلف هستیم که عوارض متعددی نظیر پوکی استخوان را به همراه داشته و حتی ممکن است منجر به افزایش آمار از کار افتادگی زودرس در جامعه شود.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: الگوی نامناسب تغذیه نیز همراه با کمبود آهن و کمخونی ناشی از آن به عنوان یکی از عمدهترین مشکلات تغذیهای و بهداشتی کشور منجر به کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری کودکانمان دامن زده است.
وی گفت: با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر و فرآوردههای لبنی محتوی کلسیم در ایران کمتر از یک چهارم استانداردهای جهانی است، رشد فیزیکی، سلامت فردی و اجتماعی شهروندان را بیش از پیش در معرض خطر قرار داده است تا جایی که وزارت بهداشت در سال گذشته متوسط قد کودکان زیر 5 سال کشور را 68 درصد اعلام کرده است.
آباد افزود: قطعاً توسعه چنین فضاهای سبزی برای استفاده عموم علاوه بر اثرات مثبت محیط زیستی به طور مستقیم بر سلامت جامعه تأثیرگذار خواهد بود و بر خود لازم میدارم از تمامی دستگاهها و وزارتخانهها و مدیریت شهری در این خصوص تشکر کنم.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روز جهانی بهداشت گفت: با توجه به اینکه شعار سازمان جهانی بهداشت در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه با بشقاب همیشه و همه جا تعیین شده است لازم است مسئولین ذیربط نسبت به رفع نواقص موجود در قوانین مربوط به ایمنی مواد غذایی از محل تولید تا آخرین حلقه زنجیره مصرف و همچنین اشاعه الگوهای سالم و مناسب تغذیه و ارتقای سطح دانش و آگاهی شهروندان نسبت به امنیتهای ملی غذاها که از ارکان اساسی سلامت انسانهاست تمهیدات لازم را به کار ببندند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه 2 میلیون نفر به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم جان خود را از دست میدهند که بخش اعظم آنها را کودکان تشکیل میدهند.
آباد یادآور شد: در حالی که سازمانهای جهانی بیرق ایمنی و امنیت مواد غذایی را از بلندای آسمان خراشها به احتزاز در میآورند بیش از 802 میلیون نفر در جهان از سوی تغذیه رنج میبرند این در حالی است که همزمان بیش از دو برابر این جمعیت دچار اضافه وزن هستند.
وی به آمار بیماریهای سرطانی اشاره کرد و گفت: بیماریهای سرطانی ناشی از استفاده بیرویه سموم شیمیایی در تولید مواد غذایی سالانه 220 هزار نفر را به کام مرگ میبرد که متأسفانه ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم لذا ضرورت دارد تا شاخصهای بهداشتی و ایمنی مواد غذایی به سمت سیاستهای سختگیرانهتری سوق پیدا کند و بهبود ساختار زیربنایی و قوانین موجود به منظور دستیابی به سیستمهای کنترل سلامت مواد غذایی در سطح ملی با جدیت مضاعفی مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: هجوم سونامی سرطان در کشور، هزینههای بالا برای درمان بیماریهای سرطانی، آلوده شدن روزافزون منابع آبی و خاکی کشور و لزوم محافظت از نسلهای آینده در برخورداری از محیط زیست و تغذیه سالم از جمله دلایلی است که بیش از پیش لزوم توجه جدی به توسعه تولید و مصرف محصولات ارگانیک را محرز میدارد.
وی افزود: البته این روزها واژه جدید دیگری هم به فهرست قاتلان خاموش در شهرهای کشور به نام ریزگردها اضافه شده است که با وجود هشدارهای مجامع بهداشتی جهانی از سالیان پیش مبنی بر بالاترین غلظت ذرات معلق در اهواز بین سایر شهرهای جهان، متأسفانه در طول این سالها اقدام جدی در راستای پیشگیری و مقابله با آن بحران بالقوه صورت نگرفته تا جایی که به حدود 66 برابر حد مجاز خود رسیده و نفس هموطنانمان را به شمار انداخته است.
وی گفت: پیش از ما هم کشورهای بسیاری هجوم ریزگردها را تجربه کرده و برای آنها چارهجویی کردهاند. آیا انتشار ریزگردها و آلایندههای انسانساخت منتج از فعالیت غیرمجاز صنایع داخل حریم شهری تهران هم توسط هیچ نهاد و سازمانی قابل کنترل نیست؟ چگونه با وجود قوانین مجلس شورای اسلامی و شهرداری در زمینه ممنوعیت فعالیت صنایع و مشاغل مزاحم در حریم شهری و جلوگیری از ایجاد و تأسیس اماکن مخالف اصول بهداشت در شهر باز هم شاهد اینگونه فعالیتهایی در سطح شهر تهران هستیم؟